Thursday, December 2, 2010

Hantu Mak Limah Pulang Ke Rumah


Ya!! Ini adalah cerita yang bakal menyambung cerita Zombie Kampung Pisang.

Dengan ada tambahan pelakon baru, iaitu Johan RL mesti menambahkan keceriaan cerita ni[ harap-harap la]

Macam-macam la kepala gila si Mamat Khalid ni.
Untuk cerita kali ni, dengarnya beliau nak menceritakan tentang sikap orang Melayu yang sungguh cepat melatah pada benda yang depa tak paham pon.. Kalau orang orang Barat cuba mengkaji dan memahami sesuatu yang baru bagi mereka, orang Melayu pulak terus ja bagi pelbagai reaksi bukan-bukan serta melatah serta merta walaupun benda tu belum tentu bersifat bahaya atau membawa petaka..

Maksud yang aku paham, tengok la cerita dia ni. Dengar ja cerita hantu. Kan ni cerita macam hantu. Tapi??

tapi tak semestinya hantu tu bahaya.. macam contoh hantu bola(orang yang kuat bermain bola).. Ada bahaya ke hantu bola?? jahat ke hantu bola??haa.. camtu la apa yang aku paham.. lain kali kena pikir dalam-dalam.

Macam contoh ni pulak, pasal demam. Rata-rata manusia mesti akan ingat. Ish.. Demam ni bahaya la.. Boleh buat mati.. Tak elok demam ni.. Tapi???

tapi tengok la. demam bola? ada bahaya ka?? demam shopping? demam pak tongko? demam cakoi? demam shopping? demam on9?? bahaya?? demam rindu?? haaa..

Apa-apa pun, jom kita tengok trailer dia!!


rujuk ke youtube

pesanan aku sekarang, marilah kita positifkan minda kita. Apa-apa yang berlaku yang kita taktau benda tu, kita selidik dulu, jangan main hentam ja nak cakap, weh! benda ni bahaya. kita kena jauhkan diri. tu salah la.. kita kena jadi macam kucing, kena ada sifat ingin tahu yang mendalam. tapi, kalau sifat ingin tahu tu disalah guna contoh macam bagaimana lah rasanya bila berjimak, haa.. tu tak boleh la kalau tak kawin lagi...[ merapu]

p/s: gatot!!! hang apa habaq? Lepas ni pulak Mamat Khalid nak sambung dengan Zombie Kilang Biskut.


5 kutukans:

ahahahaa best 2..
xpn smbg cita pasai Zombie Pak Tongko..
huhu~

peah, apa yang betoinya?? hahhaa

gatot, zombie pak tongko?? stylo tu!!
mesti lagi lawak dan lebih gampang!! haha

btoi jgk apa hg tulis tu hadi..orang la ni cepat sgt percaya dgn cerita orang..takbir!!!

@mattdien, tau takpa.. apa saja keluar kat tv ja terus ja percaya.. padahal boleh lagi siasat kebenaran cerita-cerita tu... haihhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...